Hjem Om Ringebu
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday14
mod_vvisit_counterYesterday10
mod_vvisit_counterThis week54
mod_vvisit_counterLast week73
mod_vvisit_counterThis month219
mod_vvisit_counterLast month413
mod_vvisit_counterAll days103419

We have: 2 guests online
Your IP: : 34.231.21.123
 , 
Today: november 22, 2019

Chat

Latest Message: 9 years, 1 Måned ago

Only registered users are allowed to post.

Buhaugslottet
Ringebu (også Vålebrua og Vålebru) PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Administrator   
mandag 12. april 2010 15:36

Ringebu (også Vålebrua og Vålebru) er et tettsted og administrasjonssenteret i Ringebu kommune i Oppland. Tettstedet har 1 326 innbyggere per 1. januar 2009, og ligger i Gudbrandsdalen. Navnet Vålebrua brukes mest når en ønsker å unngå tvetydighet mellom tettstedet Ringebu og kommunen Ringebu.

Navnet Vålebrua kommer fra elven Våla, som renner gjennom sentrum, og de to bruene som går over elven. På folkemunne kalles Ringebu Sentrum (Vålebrua) for 'Brua', i motsetning til 'skogen' som brukes om området Tollmoen/Tollskogen som ligger på vestsiden av jernbanen.

Vålebru hadde landets første gatetun, hvor hovedgaten ble stengt for kjøretøy og åpnet for gående. Forretningene trekker salgsboder ut på gaten, og det er ofte underholdning i hovedgaten (Jernbanegata). Jernbanegaten er senere ombygget flere ganger, men har beholdt gatetunet med forbud for kjørende, fartsdumper og fysiske sjikaner for å redusere den nødvendige kjøringen (varelevarnser/brann- og sykebiler) som nødvendigvis må finne sted.

 
Managed by Nordisk Software